Nieuwbouw in een jasje van vroeger

 

De tijd stond een jaar stil in Veenhuizen


Veenhuizen 20 maart 2014- Een felle brand heeft op een donderdagmiddag een grote schuur/bedrijf achter een riet gedekte boerderij aan de Hoofdweg in Veenhuizen volledig in de as gelegd. De brandweer schaalde op naar grote brand, er moest water uit de vaart gehaald worden. Tevens stond voor de schuur een riet gedekte boerderij. Door de gunstige wind heeft deze gelukkig geen gevaar gelopen. De schuur is echter geheel verloren gegaan.

Wij zijn door de eigenaar en diens verzekering benaderd om de schuur weer op te bouwen. Hierbij was het van belang te weten dat de schuur een provinciaal monument is. Hierdoor moest de schuur dan ook zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat worden terug gebracht. Dit zie je met name terug in de kozijnen, metselwerk details en materiaal keuze.

Speciale aandacht hebben we besteed aan de originele gebintconstructie in de schuur deze is geheel schoongekrabd en gezandstraald. Waardoor de originele hoofddraag-constructie bewaard is gebleven.

Een jaar later is de schuur geheel herbouwd naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en gemeente Noordenveld. Nieuwbouw in een oudjasje. Het resultaat mag er zijn, het is net als of de tijd een jaar heeft stil gestaan. De nieuwe schuur is niet van de oude te onderscheiden.

Bouwgarant keurmerk
Politie Veilig Wonen Keurmerk
NVBU Keurmerk
Groen Bouwen Keurmerk
 
 
Hoofdstraat 6 - 9491 AE Zeijen - Gemeente Tynaarlo - Telefoon: 0592 - 291 608 - Fax: 0592 - 291 679 - info@bouwbedrijfthijs.nl