Nieuwbouw woning eekhoornstraat te Eelde, MORE IS LESS

 

Nieuwbouw woning Eelde

Op het eerste gezicht past “More is less” helemaal niet bij de nieuwbouw woning die we hebben gebouwd aan de Eekhoornstraat 38 te Eelde. De buitenzijde van de woning kenmerkt zich als een ingetogen landelijke stijl en dat past prima in de omgeving. De nieuwbouw woning is vormgegeven als een voorhuis en een achterhuis waarbij we gebruikgemaakt hebben van traditionele materialen zoals gemetselde rollagen en raamdorpelstenen, fijn bezaagd lariks, houten kozijnen en zinken mastgoten en hemelwater afvoeren.

De kop slaat dan ook niet op de buitenzijde maar op de wijze waarop we samen met de architect en de bewoners aandacht hebben geschonken aan het energie verbruik van de bewoners. Meer aandacht betekend minder vervuiling en verbruikskosten.

De nieuwbouw woning in Eelde is gebouwd volgens onderstaande principes van het passief bouwen:
• extra geïsoleerd (R waarde 7,5 in plaats van 4,0)
• luchtdicht bouwen
• triple beglazing
• zonnepanelen ten behoeve van het opwekken van elektriciteit
• CO2 gestuurde natuurlijke ventilatie
• Lage temperatuur verwarming

De energie rekening is nagenoeg € 0,-

Met name de manier van monteren van de zonnepanelen bij dit nieuwbouwproject vallen op, op verzoek van de architect heeft bouwbedrijf Thijs de panelen in het pannendak geïntegreerd, waardoor de panelen niet boven op de pannen liggen. Om het helemaal af te maken hebben de panelen de zelfde kleur als dakpannen.

Bouwbedrijf Thijs bouwt natuurlijk niet alleen Nieuwbouw in Eelde
Bekijkt u ook eens het project: Nieuwbouw woning foxwolde

Zoekt u een geschikte bouwbedrijf voor uw nieuwbouw woning?
Neem dan vrijblijvend contact op met bouwbedrijf Thijs

Bouwgarant keurmerk
Politie Veilig Wonen Keurmerk
NVBU Keurmerk
Groen Bouwen Keurmerk
 
 
Hoofdstraat 6 - 9491 AE Zeijen - Gemeente Tynaarlo - Telefoon: 0592 - 291 608 - Fax: 0592 - 291 679 - info@bouwbedrijfthijs.nl